Uncategorized

Copiii ne schimba fara sa ne dam seama!

In momentul in care devenim parinti, viata noastra se schimba radical, la fel si prioritatile. De cele mai multe ori, avem impresia ca ramanem la fel odata cu venirea pe lume a celor mici, insa nu este deloc asa. Ne schimbam, chiar daca noi nu realizam acest lucru. Copiii mei m-au schimbat. M-au schimbat, mai ales dupa ce am ramas singur.

Fiul meu m-a facut mai tolerant. Daca au crezut toata viata mea pana acum sa nimic nu imi va schimba temperamentul, am realizat ca m-am inselat amarnic. Nu credeam ca pot sa fiu o persona toleranta si am avut de multe ori de pierdut din aceasta cauza. M-a invatat sa fiu tolerant in ceea ce priveste dezordinea care se creeaza imediat dupa ce fac oridine, mizeria care apare dupa 5 minute dupa ce fac curatienie si in ceea ce priveste toate insectele si animalutele pe care Andrei le „salveaza” si le aduce in casa.

Fiul meu m-a invatat sa imi dezvolt simtul umorului si sa fiu mai permisiv. Sunt dintr-o bucata si inainte ca Andrei sa se nasca, nu ma amuzau prea multe lucruri, iar glumele mele erau aproape inexistente, iar dacă existau, erau ironice sau sarcastice. Acum, ma amuza aproape orice este legat de copii mei. Fiecare boacana pentru care ar trebui sa ma enervez mi se pare amuzanta. Daca pana acum eram cumva sobru si nu chiar permisiv, pot spune ca acum nu mai sunt la fel. Acest lucru se datoreaza fiului meu.

Fiul meu m-a invatat ca viata nu inseamna doar munca. Pana sa ramas singur, ma cufundam in munca. Faceam asta de cand ma stiu. Mi se pare ca asta conteaza cel mai mult si era complet gresit. Fiul meu m-a invatat ca viata nu inseamna doar munca si ca exista aventuri la fiecare pas. Este adevarat ca alaturi de ei, viata mea s-a transformat intr-o adevarata aventura zi de zi.

In weekenduri, cand e cald afara, mergem doar noi doi la lacul din apropierea casei noastre si ne uitam la toate vietatile. Andrei e fascinat de tot ce inseamna vietuitoare si imi spune mereu ca vrea sa se faca zoolog.

Fiica mea m-a invatat sa fiu mai atent la nevoile femeilor. Mereu am fost constient de faptul ca am gresit mult in relatia cu sotia mea si ca am avut si eu partea mea de vina. Acum, ca petrec mult timp cu fiica mea, imi dau seama, fara sa vreau, ca am gresit mult. Fireste ca nu mai pot da timpul inapoi, asa ca cel mai bun lucru pe care-l puteam face era sa ma schimb. Stiam ca nu o sa pot face asta de unul singur, insa fiica mea m-a invatat ca trebuie sa fiu mai atent la nevoile femeilor si a celor din jurul meu, in general.

Fiica mea m-a invatat sa fiu mai ascultator. Pentru a-mi consolida relatia cu fiica mea, am inceput prin a o asculta. Astfel, i-am demonstrat ca ii sunt alaturi in orice situatie si i-am castigat increderea. Ma implic in orice lucru pe care-l face si ii dau sfaturi cat de bine pot eu.

Daca si tu ai crezut ca nu te vei schimba niciodata pentru nimeni, cu siguranta o vei face cand vei avea copii. Pentru ei!

 

Tag-uri:
Trimite prin e-mail