EducatieScoli

Sustine-ti copilul sa-si faca temele intr-un mod eficient

Temele pot reprezenta o adevarata provocare pentru tine si copilul tau. Acestea sunt menite sa ii formeze acestuia simtul responsabilitatii si sa il ajute sa se organizeze eficient. Toate acestea nu se vor putea intampla la fel de repede fara tine. Contributia ta este una foarte importanta pentru modul in care cel mic invata sa abordeze aceste sarcini pentru acasa.

Este adevarat ca multi profesori aleg sa-i incarce pe elevi cu o cantitate prea mare de teme, dar acestea se pot duce la bun sfarsit cu un bun management al timpului, cu motivarea celui mic si cu o recompensa pe masura.

Organizare

In functie de cum este structurata casa ta, cel mic poate alege sa isi faca temele in sufragerie, sub supravegherea ta, in bucatarie sau chiar in camera sa. Cheia este sa ii respecti locul ales si sa faci din el un adevarat ‘’templu’’ al invatarii. Cel mic trebuie sa aiba la dispozitie toata gama de rechizite necesare, un birou adecvat cu un scaun potrivit si multa liniste.

Astfel, vei sti ca i-ai asigurat cele mai bune conditii pentru ca el sa-si desfasoare activitatea in parametri optimi si sa nu se loveasca de factori care i-ar putea distrage atentia.

Care sunt acesti factori?

Chiar voiam sa ajungem la acest subiect. Deci, in primul rand, inchide televizorul. Tine smartphone-ul departe – nu vorbi la telefon in timp ce copilul tau trebuie sa se concentreze. Muzica trebuie si ea oprita pe durata temelor. Sigur, sunt cazuri in care copilul tau poate da un randament mai bun daca ii lasi muzica speciala pentru studiu pe fundal, dar, de obicei, este preferata linistea deplina.

Despre recompensa

Unii copii nu dau un randament extraordinar din prima faza. Tu poti actiona ca un bun indrumator si motivator, dar, cateodata, acestia trebuie lasati sa raspunda pentru alegerile lor direct in fata profesorilor. Un sfat bun este sa le implementezi un sistem de recompensare. Daca obisnuiti sa desfasurati activitati distractive in familie, fa in asa fel incat acestea sa poate incepe doar atunci cand copilul tau si-a indeplinit toate sarcinile pentru scoala.

Pentru rezultate cat mai bune, pastreaza o legatura constanta cu profesorii care se ocupa de cel mic. Vei intelege ce asteptari au si cum reuseste copilul tau sa se muleze pe acestea. Iti vei putea face o idee despre ce trebuie sa imbunatatiti acasa si cum ii poti deschide calea catre o mai buna cunoastere.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *