Educatie

Super tatii au super copii

Multi tati cred ca este de datoria mamei sa se ocupe de tot ce inseamna educatia si cresterea copiilor, insa nu este deloc asa. Copiii au nevoie de implicarea ambilor parinti, mai mult decat ati crede.

In cazul meu, nu este posibil acest lucru, insa incerc sa fac tot posibilul ca ei sa nu simta lipsa mamei lor. Incerc sa fiu si mama si tata pentru ei si chiar imi dau toata silinta. Vorbesc cu fata mea despre relatii, despre problemele fetelor la varsta preadolescentei si despre fetele rele de la scoala, dar vorbesc si cu fiul meu despre fete si despre masini.

De cele mai multe ori, parintii incearca mult prea mult sa fie parintii perfecti, iar acest lucru ii opresc din a le arata celor mici cat de mult inseamna pentru ei si nu este vorba neaparat despre cele doua cuvinte „Te iubesc”, ci despre fapte, despre timpul pe care-l petreceti cu ei si despre momentele in care ii ascultati.

Fara doar si poate, mamele sunt extrem de importante in viata copiilor, insa s-a pus atat de mult accent pe acest lucru, incat tatii au cazut cumva in umbra. Nu ar trebuie sa se intample asa si nici tatii nu ar trebui sa se simta mai putin importanti in ceea ce priveste cresterea si educatia copiiilor.

Tatii sunt la fel de importanti ca si mamele. Lipsa tatalui este egala cu lipsa mamei. Nu trebuie sa existe indoiala ca cei doi parinti sunt egali din acest punct de vedere. Acum depinde doar de voi cat de importanti vreti sa fiti in viata copiilor si cat de mult vreti sa va implicati.

Poate ca nu va dati seama acum, cat sunt copiii inca mici, insa relatia pe care o consolidati acum cu copiii se va vedea abia cand ajung la varsta adolescentei. Vor crede ca tot si toti sunt impotriva lor, iar in acel punct, va veti dori sa fiti cei la care vin prima data sa vorbeasca despre toate trairile lor.

Din punctul meu de vedere, tatii joaca un rol extrem de important in viata copiilor, indiferent daca este vorba despre o fata sau un baiat.

In cazul in care esti si tu tata, trebuie sa vii constient de rolul pe care joci in viata copilului sau copiiilor tai.

Fetele, chiar daca nu o spun cu voce tare, au nevoie de o prezenta masculina in viata lor, au nevoie de voi, chiar daca aveti impresia ca au nevoie mai mult de mama lor. Baietii, cu atat mai mult, au nevoie de un model pe care sa-l urmeze mai tarziu. Voi sunteti exemplul lor, iar modul in care va comportati sau interactionati cu ei, inca de la inceput, va reprezenta exemplul pe care-l vor urma cand vor avea si ei propriile familii.

Cu totii ne dorim sa fim super parinti pentru copiii nostri, super mame si super tati, insa cati dintre noi reusesc cu adevarat? Fii tu super tati pentru copiii tai!

Tag-uri:
Trimite prin e-mail