ActivitatiEducatie

Social media pentru copii

social media pentru copii

Astazi, este foarte greu sa ii tinem departe de social media pe cei mici. Toti copiii au telefoane, isi fac un cont de Facebook si pastreaza legatura cu ceilalti. Posteaza fotografii, pot transmite live-uri si sunt in permanenta conexiune cu mediul din online. Insa social media pentru copii este un subiect la care trebuie sa fii foarte atent!

Aceasta lume este foarte imprevizibila si ii poate expune pe copii mai mult decat ti-ai fi imaginat. De aceea, este foarte important sa ii invatam cum sa se comporte in mediile de socializare online. Este esential ca cel mic sa cunoasca anumite limite de la care sa nu se abata niciodata.

Ce trebuie sa ii transmiti tu?

Ca postarile pe care le face nu trebuie sa ofere detalii delicate despre familie, si anume locatii, ore la care se va pleca de acasa, perioade in care veti organiza vacante – aceste informatii fiind esentiale pentru hoti.

De asemenea, acestia nu trebuie sa precizeze aspecte personale care tin de atmosfera de acasa si nu numai. In cazul in care stiu lucruri despre alte familii, regulile se aplica in aceeasi masura.

Invata-ti copilul sa aiba o atitudine buna, sa fie politicos si amabil cu persoanele cu care interactioneaza online. Acestia pot fi colegi, profesori, parinti de-ai colegilor si rude sau prieteni de familie. Indiferent de situatie, cel mic trebuie sa aiba grija la exprimare si sa pastreze o conduita decenta cu privire la continutul pe care il distribuie.

La ce trebuie sa fie atent

Foarte important: nu va accepta cereri de prietenie si nu va da curs la conversatii cu straini sau persoane care doresc sa obtina ceva de la ei. Multi dintre acestia ii pot aduce pe copii in situatia in care acestia pot divulga informatii delicate sau continut foto/video care ii poate compromite.

Dupa cum am spus, este foarte greu sa iti tii copiii departe de lumea online-ului. Pana la urma, chiar daca tu nu le pui la dispozitie instrumentele necesare pentru a fi prezenti in social media, tot vor gasi aceasta ocazie la prieteni.

De aceea, este esential sa le faci un scurt instructaj despre cum sa abordeze aceasta lume noua si plina de tentatii. Le va folosi foarte mult atat acum, cat si in viitor.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *