Scoli

Clasa 0 si ce inseamna ea de fapt?

clasa-0-si-ce-inseamna-ea-de-fapt

Clasa 0 sau grupa pregatitoare?

In urma cu ceva timp, nu exista clasa 0. Pe vremea mea, cum s-ar spune, gradinita avea 4 clase formate din: grupa mica, grupa mijlocie, grupa mare, si grupa pregatitoare. Dupa atatea reforme educationale, schimbari si mutari ale atributiilor de la un ministru la altul, s-a inventat o noua categorie: clasa 0. Se pare ca rationamentul s-a bazat pe faptul ca cei mici se dezvolta atat de repede incat clasa pregatitoare, care era la gradinita, este mai bine sa fie mutata la scoala, sub denumirea de clasa 0, fiindca cei mici se pot adapta invatarii in cadrul unei scoli chiar de la varsta de 6 ani, conform studiilor de specialitate.

Inscrierea la clasa 0

Asa cum am concluzionat anterior, aceasta clasa depinde de scoala, si nu de gradinita, prin urmare inscrierile se vor face la unitatile de invatamant scolare. Avand in vedere ca astazi multe operatiuni se fac online, va informez ca si inscrierea la clasa 0 se poate face astfel, la unitatile care au aceasta optiune, insa validarea acesteia se face numai la scoala respectiva. Acest lucru va scuteste doar de un drum pe care-l faceati pana acolo ca sa va inscrieti copilul, apoi reveneati pentru validare.

Inscrierile incep cu data de 8 martie si tin pana pe 26 martie, iar un lucru important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este faptul ca micutii trebuie sa fie inscrisi la clasa 0 daca acestia implinesc 6 ani pana la 31 august 2018 inclusiv.

Pentru a fi siguri ca v-ati indreptat catre scoala potrivita, va puteti duce la zilele portilor deschise in cadrul scolilor pentru care optati, in datele de 1 martie – 12 martie.

Actele necesare pentru inscriere

  1. Cerere-tip de înscriere
  2. Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  3. Copie și original al certificatului de naștere al copilului
  4. Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).
  5. Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).
Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *