EducatieScoli

Prima zi de scoala – Rechizite

Prima zi de scoala nu este emotionanta doar pentru copil. Parintii sunt, de asemenea, extrem de stresati inainte ca micutii sa se avante intr-o noua calatorie. Evident, acest stres se datoreaza pregatirilor temeinice. Te-ai asigurat ca ai pregatit tot pentru micul scolar? I-ai pus totul in pachet? Ai pregatit rechizitele? Sau… cea mai buna intrebare: ce trebuie sa pregatesti pentru prima zi de scoala?

Tocmai fiindca am trecut prin asta si vreau sa va scap de cateva griji, am pregatit pentru voi lista exacta a inceperii noului an scolar. Daca vei cumpara aceste lucruri la inceput, cel mai probabil, nu vei mai fi nevoit sa iti faci griji tot anul pentru rechizite.

Prima zi de scoala – rechizite pentru clasa I

Pentru un scolar de clasa I, cel mai indicat este ghiozdanul anatomic cu spate. Acesta il ajuta sa isi tina spatele cat mai drept, indiferent de greutatea pe care o cara. Mai trebuie sa achizitionezi 4-5 caiete de limba romana tip I si tip II. Caietele de tip I vor fi folosite doar in primul an de scoala. Asigura-te ca ai luat si 4-5 caiete de matematica, un vocabular, carnet de note, bloc de desen A4, caiet cu foaie velina, pensule, acuarele, creioane colorate, radiera, rigla, doua stilouri, cerneala (calimara sau rezerve), un creion corector, carioci, 2 creioane, coperte, etichete, trening, adidasi si, daca este nevoie, uniforma.

Prima zi de scoala – rechizite pentru gimnaziu

Cel mai probabil, ghiozdanul din clasele primare este ponosit acum. Poti opta pentru un ghiozdan anatomic nou. Adauga pe lista de cumparaturi 5-6 caiete dictando si de matematica cu mai multe file si 5-6 caiete dictando si de matematica cu 48 de file. De anul acesta incepe greul si micutul tau va avea nevoie de un caiet special pentru geografie, atlas geografic, un caiet de biologie, un caiet de muzica, un bloc de desen mare. De data aceasta, va avea nevoie de acuarele tempera, paleta pentru acuarele, pensoane de diferite dimensiuni, vas de apa pentru acuarele. Penarul poate fi mai mic, abilitatile practice vor fi mai putin accentuate in gimnaziu. Cateva dosare cu sina ar fi mai mult decat necesare, mape de portofoliu, un top de hartie A4, pixuri si, in mod cert, trening nou.

Inarmeaza-te cu rabdare pentru aceasta perioada frumoasa. Anii ce urmeaza sunt extrem de pretiosi, iar tu si copilul trebuie sa va bucurati din plin de ei.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *