Educatie

Cum să-ți motivezi copilul să învețe mai bine

Cel mai probabil, prima tendinta a celui mic nu va fi sa fuga la dulapul cu carti sau sa iti faca temele, dar tu ai posibilitatea de a-l educa in asa fel incat sa fie prieten cu studiatul. Totul trebuie sa aiba un echilibru, iar, in materie de invatat, cu atat mai mult. Copilul tau nu trebuie sa se simta agasat de carti, asa ca ia-l usor si sigur o sa inceapa sa caute singur ceva de citit.

Nu incerca sa il controlezi

Un copil care se simte controlat va tinde sa se razvrateasca. Lasa-l pe el pe scaunul din stanga, la figurat, desigur. Lasa-l sa isi asume consecintele cailor pe care le alege pentru a invata ce inseamna responsabilitatea.

Discutati sincer

Vorbeste cu el, vezi ce materii ii plac si ce materii ii displac. Fa-l sa se simta confortabil chiar daca va spune lucruri cu care nu esti de acord. Odata ce se va putea deschide in fata ta, se va detensiona situatia, iar copilul tau va fi mai relaxat si mai dispus sa invete din proprie initiativa.

Respecta-i interesele

Atunci cand are anumite inclinatii, fa tot posibilul pentru a-l ajuta sa isi puna calitatile in valoare. Copilul tau se asteapta sa gaseasca suport in familie, chiar daca asta inseamna sa dea mai putina atentie catre anumite domenii. Daca nu ii plac stiintele exacte, este suficient sa ia note decente la materiile respective, dar nu este cazul sa pui presiune pe el pentru a obtine mai mult decat are nevoie.

Arata entuziasm pentru orele de lectura si incurajeaza-ti intotdeauna juniorul sa inceapa sa citeasca din proprie initiativa. Lasa-l sa savureze ceea ce ii place cu adevarat si va avea un camp in care sa exceleze. Acest lucru il va pregati si il va face sa isi dea seama ce isi doreste de la viata de adult.

Nu are rost sa ii ocupi timpul cu lucruri care nu il bucura. Conteaza ce anume reuseste sa invete si nu neaparat cat de mari sunt performantele sale de la scoala. Poate fi un elev de nota 7 la matematica daca asta inseamna ca va avea mai mult timp pentru a studia stiintele naturii sau, sa zicem, geografia

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *