Educatie

Cum poti fi tatal de care au nevoie copiii tai

Ca parinte, iti doresti sa fii cel mai bun pentru copiii tai. Pana la urma, toti copiii merita tot ce e mai bun. Cu toate acestea, sa fii cea mai buna versiune a unui tata pentru copiii tai, nu este cea mai usoara sarcina pe care o poti avea. Copiii au nevoie de multe lucruri si vorbesc despre lucrurile materiale.

Sa-i oferi dragoste, sprijin, sa-l ghidezi si sa fii un model demn de urmat pentru ei, toate aceste lucruri fac parte din rolul de a fi tata.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru copiii tai este sa-i oferi sprijin din punct de vedere emotional. Primii ani de viata ai copiilor sunt plini de provocari si se simt presati sa obtina cele mai bune rezultate in tot ceea ce fac. Pe acest drum, copiii se pot impiedica, pot capata vanatai, se pot confrunta cu rautatile celorlalti copii si cu stresul in incercarea de a-si face prieteni noi si de a se integra intr-un grup. In plus, incearca sa obtina cele mai bune rezultate si la scoala.

Este foarte usor sa ne gandim ca perioada copilariei inseamna doar jocuri si „floricele pe campii”, insa copiii se simt presati si vor sa stie ca exista acolo, langa ei, tatal lor care sa-i sprijine si care sa-i indrume.

In momenul in care devii tata sau parinte, in general, trebuie sa realizezi ca din acel moment tu esti modelul dupa care se va ghida copilul tau in viata. De aceea, este foarte important sa fii atent la tot ce faci, de la modul in care mananci si pana la dedicarea pe care o arati in ceea ce priveste job-ul.

Daca iti doresti ca cei mici sa se simta iubiti si sa-si aduca aminte de tine ca fiind un tata model, in ochii lor, acorda-le cat mai mult din timpul tau si pozitioneaza-i intotdeauna in topul listei tale de prioritati. Este suficient sa petreci si jumatate de ora cu ei, in fiecare zi, dupa ce te intorci de la serviciu. Cu siguranta isi vor aminti astfel de lucruri mai tarziu si te vor aprecia mult mai mult.

Implica-te!

 

Tag-uri:
Trimite prin e-mail