EducatieScoli

Cum iti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala

Prima zi de scoala presupune o provocare atat pentru tine, cat si pentru copil. Acesta trebuie pregatit emotional pentru o experienta noua care il va tine departe de sanul familiei pentru cateva ore din zi. Exista o serie de metode eficiente care ii vor face copilului tau viata mai usoara si ii vor facilita o adaptare mai rapida la noul colectiv.

Vizitati scoala inainte de inceputul de an

Mergeti in vizita la scoala si arata-i celui mic unde va invata. Daca este posibil, arata-i clasa, spatiul destinat recreatiei, baia si sala de mese. In acest fel, acesta va fi familiarizat inca din start cu ceea ce va avea sa urmeze si ii va fi mult mai la indemana sa se adapteze.

Incurajeaza-l

Daca cineva este cel mai in masura sa-i induca copilului tau un suflu proaspat de curaj si optimism, acela esti, cu siguranta, tu. Lasa-l sa inteleaga ca este normal sa se simta usor anxios in contextul in care paraseste confortul de acasa si este nevoit sa petreaca timp intre atat de multi copii. Misiunea ta este sa-l faci sa vada acest lucru cu ochi buni; va avea o groaza de prieteni cu care sa interactioneze si va invata o multime de lucruri noi si de-a dreptul fascinante.

Povesteste-i despre experientele tale

Micutul tau se va simti mult mai bine atunci cand ii vei povesti ca si tu ai avut emotii in prima zi de scoala, dar ca totul a continuat intr-un mod excelent. Povesteste-i cum te-ai descurcat in situatii cheie si va avea un exemplu bun de urmat atunci cand va veni timpul sa se loveasca de ele. Totul este sa il faci sa se simta pregatit, iar lucrurile vor veni in mod natural.

Ai grija la organizare

Pentru ca totul sa se desfasoare in parametri optimi, vei avea nevoie de o fisa de activitate si de un orar, ambele obtinute de la scoala. Astfel, te vei putea documenta, impreuna cu copilul tau, despre procedurile aferente inceputului de an, despre orar si despre aspectele pe care le poti dezvolta pentru a-ti pregati micutul pentru marele start.

Primul an de scoala este esential pentru copilul tau, iar tu vei contribui decisiv la o desfasurare corespunzatoare a parcursului sau in educatie. De aceea, este bine sa il faci sa se simta cat in largul sau aratand empatie si oferindu-i sfaturi care sa il ajute sa faca cele mai bune alegeri.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *