Educatie

Cand vine vorba despre educatia copiilor, si implicarea tatilor conteaza

In general, mamele sunt cele care se ocupa mai mult de educatia copiilor si ele au grija ca totul sa fie in regula la scoala, insa si tatii joaca un rol extrem de important in acest proces si nu ar trebui sa le lase doar pe mame sa se ocupe de acest aspect.

Inainte sa ma despart de sotia mea, nu ma implicam niciodata in educatia copiilor. Nu pentru ca nu ma interesa acest aspect, ci pentru ca eram mai mult concentrat pe job si pe a le oferi tot ce-si doresc din punct de vedere material.

Cum am mai spus in alt articol, am realizat ca am gresit facad asta. De aceea, va marturisesc ca este important ca tatii sa se implice in educatia copiilor la fel de mult cum o fac mamele.

Acum, fiind si mama si tata in acelasi timp, imi este teama sa nu se simta aceasta lipsa, a unei persoane in plus, a adevaratei mame.

Este adevarat ca si la scoala atunci cand se vorbeste despre parinti, profesorii fac referire mai mult la mame, insa nu ar trebui sa se faca aceasta diferenta. Tatii ar trebui sa fie la fel de implicti ca si mamele in educatia copiilor lor, dar si in alte activitati pe care le desfasoara copiii.

Trebuie sa tineti minte ca cu cat va implicati mai mult, cu atat copilul vostru va avea rezultate mai bune.

Va deveni mult mai increzator in propriile puteri si vor avea rezultate mult mai bune la scoala, iar relația tata-fiu va deveni mult mai puternica. In plus, copiii in educatia carora se implica ambii parinti au sanse mai mari sa devina adulti responsabili si de succes.

De cele mai multe ori, tatii care se implica in educatia copiilor tind sa fie mai implicati si in treburile casnice si dobandesc o mai mare incredere in ei pentru ca realizeaza astfel ca sunt la fel de importanti in viata copiilor lor ca si mamele.

Si tatii pot merge la sedintele cu parintii, si tatii pot face temele pentru acasa cu copiii, si tatii pot avea discutii cu cei mici despre relatiile intime, si tatii ii pot invata pe cei mici cum sa pastreze curatenia si cum sa aiba o igiena adecvata, si tatii se pot implica in toate lucrurile din viata copiilor.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail