Lifestyle

Cum poti fi mai aproape de cei dragi atunci cand esti nevoit sa fii departe

Un job bine platit iti ofera resursele de care ai nevoie pentru a-ti sustine familai, dar, in acelasi timp, te poate solicita prea mult. Fie ca stai multe ore peste program sau ca ai un job care presupune, in cea mai mare parte, deplasari, familia ta iti va simti lipsa, iar prezenta ta in sanul ei este esentiala pentru dezvoltarea emotionala a copilului. Acesta are nevoie de sustinerea tatalui, de sfaturi si de timp de calitate petrecut cu tine.

Ce poti face in situatia in care esti nevoit sa fii departe in cea mai mare parte a timpului?

Foloseste-te de tehnologie

Daca te afli intr-o deplasare ce tine de job, aloca-ti timp pentru a pastra legatura cu familia ta. In fiecare seara, atunci cand iti termini treaba, organizeaza o videoconferinta cu cei de acasa. Din fericire, tehnologia ne ajuta foarte mult in ultima vreme, iar oamenii reusesc sa compenseze timpul petrecut departe unii de ceilalti prin apeluri video, mesaje si selfie-uri trimise constant prin aplicatii de instant messaging.

Asa ca fii copilaros si trimite-i celui mic selfie-uri amuzante si poze cu locurile pe care ai ocazia sa le vezi. Se va bucura din cale-afara si, cel mai probabil, nu iti va mai simti lipsa la fel de mult cum o facea inainte.

Ocazii speciale

Pentru a compensa absenta de acasa, atunci cand te intorci profita de ocazie si organizeaza un eveniment special cu cei dragi. Mergeti intr-o minivacanta de 2-3 zile, vizitati locuri deosebite sau incercati un restaurant nou in cadrul unei cine speciale in familie. Daca simtiti nevoia, aduceti si cativa prieteni si celebrati reunirea. Faceti poze, adunati filmari si revedeti-le de fiecare data cand vi se face dor.

Schimbari la job

Aici intram in detaliile mai delicate. Se poate ca, in cadrul job-ului tau, sa optezi pentru un program mai flexibil, in asa fel incat sa fie convenabil atat pentru angajator, cat si pentru tine? Se poate sa imparti sarcinile cu altcineva in situatia in care tu ai prea multe in lista? Toate aceste raspunsuri tin de experienta ta in cadrul companiei, de increderea pe care sefii tai o au in tine si iti pot aduce un raspuns favorabil sau nu, deci trebuie sa te gandesti foarte bine inainte sa porti o astfel de discutie.

Nu uita ca prezenta ta in sanul familiei in perioada in care copilul tau creste este esentiala pentru o dezvoltare optima la nivel emotional. De aceea, va trebui sa faci eforturi in plus pentru ca cel mic sa nu iti simta prea mult lipsa, iar daca o face, sa poti compensa acest aspect atunci cand va fi posibil.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *