Experiente personale

Timpul pe care il petreceti cu cei mici este cel mai important lucru

La inceput, cand am devenit tata, munceam extrem de mult si nu petreceam deloc timp cu copiii mei. Din dorinta de a le putea oferi totul si de a nu le spune niciodata „nu”, am ales sa ma concentrez pe munca si nu ne relatia pe care o am cu ei.

Plecam de acasa imediat cum se crapa de ziua si ma mai intorceam seara, cand ei dormeau deja. Doar weekend-urile erau momentele in care petreceam timp impreuna si, desi nu eram prezent in viata lor, stiam ce se intampla cu ei, stiam totul pentru ca sotia mea imi povestea fiecare detaliu.
Totusi, indiferent daca stiam sau nu ce se intampla in viata lor si ce fac in fiecare zi, nu este suficient. Cand am ramas singur, am realizat ca eu nu-mi cunosc copiii si nici ei pe mine. Eram ca niste straini.

Atunci am realizat ca nu am avut nicio scuza. Desi in capul meu totul avea locica la momentul respectiv, am realizat ca timpul pe care i-l adorzi copilului tau, atentia pe care i-o oferi, momentele in care esti acolo pentru el cand are nevoie sau nu de tine, o imbratisare sau pur si simplu prezenta ta in camera, conteaza mult mai mult decat orice lucru material.

Am mai realizat si ca toate aceste lucruri pe care puteam sa le cumpar pentru ei, oricand voiau ei pentru ca „nu” nu exista in vocabularul meu, au facut decat sa-i rasfete si sa aiba impresia ca pot avea orice, oricand, ceea ce este extrem de gresit.

Am realizat ca ar trebui sa „munceasca” pentru toate acele lucruri pe care le cumparam pentru ei si ca dragostea si afectiunea pe care puteam sa le-o ofer de la inceput nu m-ar fi adus aici.
Am realizat ca jucariile si dulciurile, lucrurile materiale in general, le aduc fericirea copiilor doar pe termen scurt. In schimb, TIMPUL pe care i-l acorzi si dragostea pe care simte ca i-o oferi prin desfasurarea diverselor activitati impreuna inseamna totul pentru copilul tau.

Probabil ca exista multi parinti care au facut aceasta greseala pe care am facut-o eu si ii inteleg pentru ca la fel am gandit si eu la inceput, insa trebuie sa constientizeze ca banii nu le aduc mai multa fericire copiilor decat dragostea si afectiunea.

Intr-un fel ma bucur ca s-a intamplat asa, sa existe aceasta despartire, pentru ca altfel nu stiu daca as fi realizat cat de mult am gresit. Probabil ca daca nu se intampla asa, nu ar fi realizat niciodata sau poate prea tarziu, cand ii pierdeam de tot.

Nu uitati ca TIMPUL pe care il petreceti cu copiii este cel mai important. Astfel, ii faceti sa se simta iubiti si apreciati.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *