Experiente personale

Si tatii pot fi „cea mai buna prietena” a fiicelor lor

Se spune ca mama este cea mai buna prietena a fiicei sale sau cel putin asa ar trebui sa fie, insa de ce nu ar putea sa fie tatal cel mai bun prieten al fetelor?

Daca ma intrebai acum cativa ani daca ma cred capabil sa am grija singur de fiica mea, iti spuneam ca esti nebun sa imi pui o intrebare ca asta. Daca ma intrebai daca pot sa cresc o echipa de fotbal de baieti, ti-as fi spus ca o pot face lejer, dar o fata…

Totusi, se pare ca pana nu traiesti aceste lucruri, nu realizezi de ce esti capabil cu adevarat. Dupa ce am ramas singur, eram speriat gandindu-ma ca nu o sa reusesc sa ma inteleg cu fiica mea, insa cu timpul am devenit cei mai buni prieteni si ne spunem totul.

Fireste ca pentru a ajunge aici am mers pe un drum anevoios. Acum ador rozul. Cand sotia mea imi sugera sa imi cumpar o camasa cu tente de roz, ii spuneam ca nu o sa se intample niciodata, dar…iata-ma aici, iubind rozul. Daca ea adora rozul, trebuie sa-mi placa si mie pentru ca ceea ce o face pe ea fericita, ma face si pe mine. Ea adora rozul si trebuie sa ma adore si pe mine, nu?

Sunt momente in care fiicei mele ii place sa se joace „de-a coaforul”, cum spune ea. Si cum nu exista nicio prezenta feminina in preajma in astfel de momente, eu sunt modelul ei. Nu ma deranjeaza sa fac astfel de lucruri pentru fiica mea, chiar deloc, si credeti-ma ca astfel de momente nu va fac mai putin barbati.

Am invatat chiar si povestile cu printese si numele lor, dar am invatat sa inventez tot felul de povesti pe care ea sa le iubeasca. Daca uneori ajung sa fiu fardat sau sa am unchiile facute, o fac pentru fiica mea si, din nou, nu sunt mai putin barbat daca fac asta, asa-i?

Uneori avem si discutii de fete, despre etapele de dezvoltare prin care va trece…Da, si despre menstruatie. Despre baieti, desi as vrea ca ei sa nu existe la varsta aceasta, dar ei nu-i spun acest lucru. Vorbim si despre viata mea personala si spre surprinderea mea imi da uneori si sfaturi. Vorbim despre multe lucruri si nu ne ferim niciodata sa spunem lucrurilor pe nume.

M-am schimbat mult si nu credeam ca voi face acest lucru vreodata. Daca esti si tu tata, sa nu te gandesti ca tu nu poti fi prietenul fiicei tale. Din contra, tatii tind sa dezvolte conexiuni mai puternice cu fiicele lor decat o fac mamele. Tatii au un mai mare impact asupra dezvoltarii si cresterii lor.

Deci daca te temi ca nu vei ajuge sa ai o relatie buna cu fiica ta, te inseli. Trebuie doar sa vrei sa incerci.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail