Experiente personale

Motivele pentru care nu ar trebui sa-ti ignori copilul niciodata

Este la latitudinea fiecarui parinte cum isi trateaza copii – fie intr-un mod autoritar, fi permisiv. Va spun din propria experienta ca cel mai nefericit mod de a-ti trata copilui este prin INDIFERENTA.

La inceput, pot spune ca eram un parinte indiferent, dar nu din cauza ca nu ma interesa ce se intampla cu copiii mei, ci pentru ca imi doream sa nu le lipseasca nimic din punct de vedere financiar. Astfel, m-am cufundat in munca.

Din pacate, stiu ca mai exista astfel de parinti si exista intr-un numar destul de mare. Sa-i spui copilului „Fa ce vrei!/Te descurci tu!” este gresit. Sa nu fii prezent la evenimentele importante din viata copiilor tai, sa nu le oferi un sfat atunci cand au nevoie de unul reprezinta momente marcante pentru viata copiilor. Crescand cu o astfel de atitudinea, nu numai ca-i va influenta comportamentul, ci si integrarea lui in societate si relatiile pe care le are cu ceilalti.

Un copil caruia nu i se ofera atentie va ajunge sa aiba probleme de atasament. Atasamentul unui copil va rezulta din relatia pe care acesta o are cu parintii.

Un copil care este sustinut de parinti, care este sfatuit si indrumat, dar mai ales, un copil care nu se simte neglijat, va fi un copil fara probleme de integrare mai tarziu. Daca toate aceste lucruri lipsesc, copilul va avea probleme grave de comunicare si adaptare in societate.

Copilul al caror parinti nu sunt implicati va avea probleme la nivel emotional. Adica, nu-si va putea putea controla emotiile. Se va folosi de orice mijloc pentru a atrage atentia asupra lui, va avea manifestari manate de furie si violenta, doar sa se faca observat intr-un fel sau altul in fata parintilor.

Cel mai de preț sfat pe care pot sa vi-l dau este sa fiti prezenti in viata copiilor vostri, sa va implicati si sa-i sustineti. Timpul pe care il petreceti impreuna este cel mai de pret cadou pe care i-l puteti face copilului vostru.  

Tag-uri:
Trimite prin e-mail