Experiente personale

La mine in casa nu este niciodata ordine deplina. Asta ma face un tata mai putin bun?

Probabil ca toti parintii se intreaba la un moment dat daca ceea ce fac pentru copiii lor este suficient sau daca aceste lucruri in fac parinti buni. Probabil ca toti parintii se intreaba si daca ceea ce nu fac ii transforma in parinti mai putin buni, asa-i?

Ei bine, trebuie sa stiti ca, de fapt, toata stradania voastra si faptul ca va dati toata silinta va face sa fiti parinti buni si sa va descurcati in aceasta „meserie” care este extrem de grea.

Nu sunt un tata perfect, dar incerc sa fac si sa le ofer copiilor mei tot ce este mai bun si sa nu le lipseasca nimic, de la afectiune si iubire neconditionata si pana la lucrurile pe care si le doresc.

Incerc sa fiu si mama si tata pentru ei pentru ca soarta asa a decis pentru noi, incerc sa fiu si „gospodina”, sa le gatesc, sa spal hainele si sa fac curatenie, dar sa fiu si „stalpul” lor de sprijin.

Stiu ca mama este acea persoana de care ai nevoie, chiar si atunci cand esti adult pentru ca asta mi se intampla si mie, si mi-a fost greu sa trec peste faptul ca cei mici nu o mai au pe mama lor alaturi.

Incerc sa fiu si mama pentru ei! Chiar incerc si-mi dau toata silinta, insa uneori ma gandesc ca poate nu sunt un parinte bun.

Am un program destul de incarcat, desi acest lucru nu este deloc o scuza, stiu…si nu reusesc mereu sa fac ordine in casa. Si acum va intreb: Oare sunt un tata rau daca in casa mea nu este mereu ordine? Le dau involuntar un exemplu negativ copiilor mei?

Am tot stat si m-am gandit si am realizat ca nu sunt un tata rau daca in casa mea nu este mereu ordine. As putea sa rezolv aceata problema prin a o lasa pe mama sa ma ajute cu treburile casnice din cand in cand sau as putea sa chem pe cineva care sa faca acest lucru pentru mine, insa simt ca este de datoria mea ca parinte, ca mama si ca tata in acelasi timp sa o fac pentru copiii mei, chiar daca nu reusesc mereu sa mentin casa luna.

Este normal ca un parinte singur sa nu aiba mereu casa curata si toate hainele la dunga sau sa uite sa cumpere lapte pentru cereale. La inceput mi se parea ca nu fac fata toturor lucrurilor ce mi se intampla, dar apoi am realizat ca sunt om si eu si ca este normal sa se intample astfel de lucturi, desi este frustrant.

Daca in casa ta nu este mereu ordine si nu poti sa mai faci fata tuturor treburilor gospodaresti, nu inseamna ca este un parinte rau. Conteaza ca incerci sa faci totul pentru copiii tai.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *