Experiente personale

Esti un parinte ocupat? Iata cateva sfaturi

Parrinte ocupat

Atunci cand esti un parinte ocupat, este musai sa gasesti solutii care sa imbunatateasca desfasurarea activitatilor din gospodarie. Fiecare membru din familie trebuie sa aiba rolul sau bine definit pentru a contribui la o rutina zilnica ce va duce la productivitate maxima.

Pe ce solutii poti insista?

Cum sa nu fii un parinte ocupat? Prioritizeaza

Ce sarcini conteaza cel mai mult? Desemneaza pe cine este mai potrivit pentru ele si stabiliti prioritati impreuna. Atat sotia, cat si copii te pot ajuta in masura in care sunt disponibili. Cei mici sunt apti pentru treburi usoare din gospodarie, treburi precum facutul patului, ordonarea propriei camere sau alte mici intrebuintari? Atunci nu-i menaja. Trebuie sa invete de mici ce inseamna responsabilitatile si proactivitatea.

Cum sa nu fii un parinte ocupat? Pastreaza un camin ordonat

Atat timp cat lucrurile sunt la locul lor si regulile sunt bine cunoscute de catre toti cei din familie, va va fi mult mai la indemana sa va descurcati in timpul unei saptamani incarcate. De asemenea, o casa curata va induce o senzatie de calm, ceea ce va va face sa va simtiti ca si cum aveti control peste orice tip de situatie. Dezordinea genereaza sentimentul de haos si va poate afecta gandirea logica si eficienta.

Cum sa nu fii un parinte ocupat? Fii mai putin dur cu tine

Lucrurile nu o sa iti iasa intotdeauna asa cum te-ai fi asteptat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi aceste asteptari sa iti strice planurile si mai rau. Cateodata, trebuie sa te multumesti cu simplul fapt ca fiecare si-a dus sarcinile la bun sfarsit. Gaseste timp sa iei o pauza si sa iti reimprospatezi fortele.

De multe ori, o vacanta poate fi mai productiva decat o saptamana de munca. De ce? Pentru ca te vei intoarce cu bateriile incarcate si vei putea face lucrurile mai bine decat inainte, asa ca nu te sfii sa ceri un concediu atunci cand este posibil.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *