Experiente personale

Copil morocanos din cale-afara? Iata ce poti face

copil morocanos

Un copil morocanos poate fi greu de tinut in frau. De ce? Tocmai pentru ca nu trebuie tinut in frau, ci inteles si lasat sa se manifeste. Care este cauza problemei? Ce ii provoaca aceste stari? Oare tine de atmosfera de acasa, de stilul vostru de viata? Hai sa vedem ce putem face pentru a gestiona un astfel de comportament in asa fel incat sa fie bine pentru ambele parti.

Copilul tau doarme atat cat are nevoie?

In general, copiii au nevoie de pana la 10 ore de somn. Daca aveti un program haotic, ar trebui sa restabiliti lista de activitati in asa fel incat acesta sa poata fi in pat la o ora potrivita si sa fie suficient de odihnit a doua zi. In caz contrar, o sa ii fie foarte greu sa respecte un program zilnic de mers la scoala, teme si activitati recreative.

Atmosfera de acasa

Treceti printr-o perioada mai grea, iar atmosfera de acasa nu este cea mai buna? Aveti grija ca cel mic sa nu fie expus la discutii si dezbateti tot ceea ce este necesar in lipsa sa. Copiii sunt sensibili la aceste stari conflictuale, devin anxiosi si comunica greu, asa ca va fi cu atat mai dificil sa iti dai seama care este cauza pentru care cel mic este nelinistit.

Lasa-l sa se descarce

Daca are ceva de spus, da-i sansa sa se descarce si iti va fi mult mai la indemana sa afli care este problema si cum o poti rezolva intr-un mod cat mai eficient. Dupa cum spuneam, un copil morocanos nu trebuie tinut in frau. Are tot dreptul sa spuna ce anume il nemultumeste, la fel cum faci si tu si ceilalti adulti din cercul tau. Copiii nu sunt cu nimic mai prejos din acest punct de vedere.

Distrage-i atentia

Daca problemele acestuia fac parte din rutina zilnica si sunt aspecte care nu se pot modifica doar pentru ca celui mic nu-i surad, ii poti distrage atentia cu activitati placute, o scurta ‘’sedinta’’ de pupacit si imbratisat, ceva dulce sau o jucarie preferata. In timp, obisnuieste-l cu ideea ca anumite lucruri nu se pot omite din programul zilnic.

Cu rabdare, intelegere si o doza de flexibilitate, copilul tau va reveni la sentimente mai bune si nu va mai fi un copil mororcanos. Trebuie doar sa comunicati si sa gasiti solutii potrivite impreuna.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *