BlogExperiente personale

Sunt un tata singur si mandru de copiii mei

M-am casatorit de tanar, ca de…asa erau vremurile atunci. Spunea lumea că iti trece vremea si ca ramai singur toata viata. Ce-i drept, a fost bine la inceput si lucrurile mergeau ca pe roate, dar cum viata iti da lectii dure din cand in cand, am ajuns sa fiu si mama si tata pentru copiii mei.

Nu mă intelegeti gresit, as face orice pentru copiii mei si ii iubesc mai mult decat orice pe lume, insa la inceput ma temeam ca nu o sa fiu capabil sa ma descurc, deși nu am recunoscut si nu am aratat nimanui acest lucru. Stiti voi, orgoliul masculin

Iulia, in varsta de 11 ani a inteles mai bine tot ce s-a intamplat, insa Andrei, de 6 ani, mi-a pus o multime de intrebari la care nici eu nu aveam un raspuns concret, iar acest lucru m-a facut sa imi pun si eu sute de semne de intrebare in legatură cu ceea ce avea sa urmeze: „Daca o sa uit sa-i iau de la scoala?”, „Daca nu le voi oferi o educatie ca la carte?”, „Daca nu voi reusi sa comunic suficient cu ei?”, „Daca nu voi putea fi capabil sa-i ajut la lectii?”, daca si iar daca…

La inceput, ma gandeam doar la modul in care ii pot face pe ei sa treaca peste si sa nu simta aceasta desparțire, insa, am realizat in scurt timp ca de fapt ei m-au ajutat pe mine sa fac acest lucru.

In acea perioada de după despartire, in fiecare seara cand ajungeam acasa de la serviciu, Iulia venea la mine si ma intreba cum mi-a fost ziua si daca sunt bine. De obicei, sunt un tip dur, iar modul in care arat reflecta acest lucru cel mai bine, insa momente ca acestea ma topesc pur si simplu. Andrei venea la mine, ma lua in brate si imi arunca o privire cumva de compatimire. Am presupus ca acesta este modul in care imi spunea ca intelege prin ce trecem si ca este langa mine.

In acele momente ma gandeam doar la modul in care aa putea sa le explic ce s-a intamplat si de ce mama lor nu mai sta cu noi, insa ei cred ca au inteles inaintea mea tot ce se intamplase, iar pentru acest lucru nu pot sa fiu decat extrem de mandru de ei si mai mult decat recunoscator ca îi am.

Nu mi-au pus niciodata nicio intrebare legata strict de despartire dupa ce am ramas singuri, insa am simtit ca este de datoria mea sa le dau explicatii, asa…pe limba lor. Am avut intr-o seara aceasta discutie si am ramas socat sa observ ca in aceasta situatie ei au dat dovada de mai multa maturitate si ratiune decat mine.

Iulia mi-a spus ca intelege perfect si ca a inteles ca asta se va intampla cu mult timp inainte de separare si ca nu e suparata, isi doreste doar sa fiu fericit, iar Andrei mi-a zambit si mi-a zis: „Cum a spus Iulia!”.

Atunci am lasat la o parte toata duritatea si orgoliul de mascul alfa si le-am spus cu lacrimi in ochi cat de mult ii iubesc si cat de mandru sunt de ei.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *