BlogExperiente personale

Sexul in timpul sarcinii. Lucruri pe care nimeni nu ti le spune.

Stiu ca nu foarte multa lume vorbeste despre acest subiect. Sexul in timpul sarcinii este un fapt existent cu care trebuie sa ne acomodam si, oricat de pudici am fi, sa il aducem in discutie. Ai nevoie de informatii cu privire la acest tip de sexualitate pentru a sti daca, cum si in ce situatii iti poate afecta sarcina. Totusi, Internetul este mare si va poate oferi tie si partenerului toate sfaturile de care aveti nevoie. Este oare sexul in timpul sarcinii nociv sau benefic? Haideti sa aflam impreuna raspunsurile la cele mai cunoscute intrebari legate de acest subiect:

Sangerarea dupa sex poate provoca avort spontan?

Intr-adevar, fiecare sangerare din timpul sarcinii te face sa intri in panica. Incearca se te relaxezi si sa nu pui raul in fata. O sangerare mica in timpul sau la sfarsitul actului sexual nu este un lucru anormal. Medicii au oferit o explicatie simpla de logica: cervixul este sensibil in timpul sarcinii. El poate sangera si la cea mai mica atingere. Nu te ingrijora daca sangerarea nu este abundenta. In cazul in care, totusi, sangerezi mult, consulta imediat medicul.

Sexul induce travaliul?

Nu, sexul in timpul sarcinii nu induce travaliul. Daca sarcina a ajuns la termen, se poate declansa oricand nasterea, iar sexul poate ajuta la asta. Contractiile isi pot face aparitia dupa actul sexual pentru ca sperma contine un hormon folosit in spitale pentru inducerea travaliului. Fiti fara grija, cantitatea ce se raspandeste in vagin in urma actului sexual nu este suficienta pentru inducerea travaliului.

Orgasmul poate provoca avort spontan?

Un alt mit neadevarat. Multe femei isi pun aceasta problema din cauza durerilor abdominale resimtite la finalizarea actului sexual. Aceste dureri sunt provocate de intinderea usoara a muschilor uterului. Daca sarcina nu prezinta riscuri, durerile nu vor cauza probleme, chiar daca seamana cu contractiile. Contractiile din timpul travaliului sunt mult mai puternice.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *