Blog

Hidratarea la copii. Cata apa trebuie sa bea un copil.

Putine persoane consuma cata apa ar trebui. Majoritatea acestor oameni este reprezentata de adulti. Dupa cum bine stiti, copiii preiau modelul adultilor, vazandu-i pe acestia drept un model. Importanta hidratarii este cruciala in mentinerea sanatatii micutilor si cresterea lor armonioasa. Reglarea temperaturii, curatarea corpului, protejarea coloanei vertebrale si a incheieturilor sau hidratarea sunt doar cateva din motivele pentru care trebuie sa consumam o cantitate adecvata de apa.

Apa pentru copii

Intr-adevar, un copil nu poate consuma o cantitate de apa la fel de mare cat cea consumata de un adult. Totusi, este necesar sa stiti ca alimentatia bazata pe fructe si legume este ideala. Fructele si legumele contin apa si, deci, contribuie la doza recomandata de lichide. Cantitatea de lichide pe care o consuma difera in functie de varsta fiecaruia, iar aici trebuie sa fiti atenti.

Cata apa trebuie sa bea un copil

Cantitatea recomandata pentru un adult este de 2 litri. Toate bauturile, inclusiv sucurile, energizantele, cafeaua si, pe deasupra, mesele, contribuie la aceasta cantitate. Pentru copiii cu varste mai mici de 8 ani, doza zilnica recomandata este mai mica decat cea a adultilor sau a copiilor mai mari. Important pentru ei este sa bea apa de fiecare data cand le este sete. De asemenea, trebuie sa bea apa si dupa masa pentru a nu se dezhidrata din cauza mancarii sarate.

Cata apa trebuie sa bea un copil in functie de varsta

  • Intre 4 si 8 ani – aproximativ un litru de lichide pe zi. Nu conteaza daca micutul este baiat sau fata.
  • Intre 9 si 13 ani – cel putin 1,5 l de lichide, cel mult 1,7 l (in cazul fetelor). In cazul baietilor, este recomandat sa se consume pana la 1,9 l de lichide pe zi.

Intre 14 si 18 ani – in cazul fetelor, se recomanda consumarea a 1,9 l de lichide pe zi, iar in cazul baietilor, pana la 2,6 l pe zi.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *