Blog

Cum sa cureti urechile copilului?

Cand se nascuse Robert, eram extrem de speriat din cauza fragilitatii sale. Am fost convins ca nu ma voi apropia de el pana nu creste, de teama ca l-as putea strange prea tare. Nu doream sa imi imaginez macar ca voi ajunge sa ii tai unghiutele, sa il curat in urechi, sa il bat pe spate dupa masa. Toate aceste lucruri mi se pareau dificil de realizat. Mult prea mic, mult prea fraged, ma facea sa am, totusi, incredere in mine.Cu toate acestea, inainte de a incepe sa fac eu activitatile de care se ocupa sotia mea, Cami, m-am documentat. Din acest motiv am decis sa impartasesc cu voi informatii pretioase despre cum sa cureti urechile copilului. J

Da, urechile trebuie curatate

Multi parinti au auzit candva, undeva, ca nu este sanatos sa ii cureti copilului urechile. Gresit. Este sanatos si normal sa ii cureti urechile, dar trebuie sa ai grija cum o faci. Pentru copiii un pic mai mari, apa cu sapun si stergerea ulterioara dupa clatire sunt suficiente. Pentru cei mici si bebelusi, stergerea atenta cu prosopul dupa baie este de ajuns.

Betisoarele de urechi sunt periculoase

Acesta este lucrul pe care probabil ca multi parinti l-au auzit. Intr-adevar, betisoarele de urechi sunt periculoase pentru copii. Ele sunt folosite pentru a aduna „ceara” din urechi. Ceara sau, pe numele ei corect, „cerumenul”, are rolul de a curata in mod natural canalul auditiv. Cerumenul trebuie sa ramana acolo. Folosind betisoare de urechi, facem sapaturi in urechile micutului si, astfel, putem ajunge la afectiuni grave.

Poti folosi odata cu inaintarea in varsta betisoare, dar numai pentru a aduna ceara, dar cu mare grija! Curata cat mai aproape de exteriorul canalului auditiv pentru a nu-l afecta. La bebelusi, betisoare de urechi nu trebuie folosite sub nicio forma.

Cum se curata corect urechile copiilor

Cerumenul este solubil in apa, fapt pentru care se poate spala cu usurinta. Exista o oarecare teama a parintilor de a baga apa in urechile copiilor. Ideea este ca apa nu trebuie sa ramana in urechile lor. Foloseste produsele de igiena speciale pentru copilul tau si nu vei avea probleme.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *