Blog

Copilul tau si bullying-ul

bully, bullying

Te-ai gandit vreodata ca copilul tau ar putea fi un bully? Probabil ca ai tot auzit despre acest fenomen si te intrebi ce este cu adevarat. Ei bine, un bully este o persoana care se leaga de alte persoane si le abuzeaza verbal sau fizic, in mod repetat, producand teroare asupra lor, fie ca vorbim despre scoala primara, liceu sau locul de munca.

Un bully poate avea orice varsta, dar acest fenomen se petrece, de cele mai multe ori, in cadrul scolilor. Te-ai intrebat vreodata daca copilul tau ar putea fi una dintre aceste persoane? Observi un comportament suspect acasa, mai ales in cazul in care acesta nu este singurul vostru copil si isi trateaza fratele/sora intr-un mod nepotrivit?

Ti se pare ca are reactii nepotrivite chiar si in prezenta voastra? Atunci este cazul sa iti pui un semn de intrebare. Ai discutat cu profesorii sai? Care este feedback-ul de la scoala? Daca nu ai facut-o, atunci este timpul sa ii contactezi.

Invata-ti copilul sa ii respecte pe ceilalti

Nu exista niciun motiv pentru care acesta ar trebui sa ii trateze cu desconsideratie pe ceilalti copii, iar el trebuie sa stie acest lucru. Oamenii sunt diferiti, multi copii vor proveni din familii de alta rasa, religie sau orientare sexuala. Acest lucru nu trebuie sa reprezinte un declansator de ura intre cei mici. Invata-l empatie si intelegere.

Priveaza-l de beneficii

Cum poti taxa un copil cu un comportament nepotrivit la scoala sau acasa? Il privezi de ceea ce ii face cea mai mare placere. Spre exemplu, daca ii place sa se joace pe calculator sau sa se uite la televizor, ii vei interzice aceste beneficii pana cand isi va da seama ca a gresit si ca trebuie sa isi remedieze comportamentul daca vrea sa le primeasca inapoi si, cu siguranta, sa mentina o atitudine potrivita daca vrea sa le mentina odata ce i se ofera a doua sansa.

Copilul tau trebuie sa inteleaga impactul pe care actiunile sale il au asupra celor din jur, mai ales a copiilor care sunt foarte vulnerabili in aceasta perioada destinata dezvoltarii. De asemenea, felul in care tu gestionezi aceasta situatie are o influenta esentiala asupra cresterii copilului tau si transformarea sa intr-un adult echilibrat in viitor.

Tag-uri:
Trimite prin e-mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *